Ötletbörze

  • Ötlettár („Műsorok”, csendesnapok, projektnapok vázlatai, tematikája, stb)

Egy jó karácsonyi műsor, egy csendesnap, vagy projektnap leírása kincset ér. Olykor csak egy kis ihletre van szükségünk. Néha azonban egy kész programtervezet, egy kipróbált gondolat új színt hozhat közösségünk életébe. Sok érték lapul lelkészek és hitoktatók fiókjaiban és számítógépes mappáiban. Legyen ez az ötlettár igazi kincsestár, amelybe mindannyian tehetünk, és elvehetünk. Segítsük és gazdagítsuk egymást vele!

  • “Gyerekszáj” – Hittanosaink mondták…

„Miért dobunk pénzt a templomajtónál a perselybe?”

„Hogy kiengedjenek minket!”

Minden hitoktató őriz kedves, bölcs vagy vicces mondatokat tanítványai szájából, tollából. A gyermek, aki őszintén rácsodálkozik Isten világára, egyszerűen, tisztán fogalmazza meg mindazt, amit ebből megért. Jó olvasni ezeket, mert felderítenek és elgondolkoztatnak minket. Gyűjtsük össze, őrizzük meg, és vidámítsuk fel egymást a ránk bízott gyermekek szavaival!

  • Kézművesötletek

Az alkotás öröme része hitoktatásunknak. Szeretnénk arra bátorítani, hogy a képmegosztás lehetőségével élve segítsük, inspiráljuk egymást ötletekkel, írjuk le tanácsainkat, mutassuk be az elkészült remekműveket! Ha lehetőségünk van rá, fázisfotókkal is segítsük egymást!

Várjuk az ötleteket a vallaspedagogia@lutheran.hu email címre!